Oletko ostanut uuden vaatteen, joka ei olekaan sopiva?

Ei hätää. Voit ostaa vaatteen vaateliikkeestä avokauppana. Tule sen jälkeen meille, teemme sovituksen ja samalla huomaamme mahdollisen korjaustarpeen ja kannattaako ylipäätään vaatetta muokata, jos esim. vaatteen muokkauskustannukset muodostuvat liian suuriksi.

Älä irrota uudesta vaatteesta tuotelappuja ja säilytä kuitti, niin voit palauttaa tuotteen liikkeeseen takaisin, ellei vaatteesta saada kohtuullisella hinnalla sopivaa. (Palautusaika on yleensä 14 – 30 päivää ostopäivästä lukien. Varmista kuitenkin myyjältä tuotteen palautusaika.)

Juhlamekon ja -puvun muokkaus

Juhlapuvun sovituksen ja puvun muokkauksen suunnittelussa on hyvä ottaa huomioon muutama tärkeä asia.

  • Kun esimerkiksi juhlapukua halutaan muokata oikeaan pituuteen, on hyvä ottaa sovitukseen mukaan ne kengät, joita juhlapuvun/housujen kanssa tullaan käyttämään, jotta puvun pituus saadaan tehtyä mahdollisimman sopivaan mittaan.
  • Jos pukua joudutaan esimerkiksi kaventamaan tai muokkaamaan muuten istuvammaksi, olisi naisten juhlapukujen kohdalla suositeltavaa ottaa sovitukseen mukaan ne alusasut (rintaliivit jne.), joita juhlapuvun kanssa halutaan käyttää.

Huomioithan myös tämän

Älä osta liian pientä vaatetta. Väljää vaatetta on mahdollista muokata istuvaksi, mutta liian pientä vaatetta on lähes mahdotonta suurentaa niin, että muokkausta ei vaatteessa näkyisi ulospäin.

Kiinnitä myös riittävää huomiota kankaan laatuun. Pyri löytämään sellainen materiaali, joka ei ole kovin rypistyvää käytössä tai pesussa.

Pesuohjeet kannattaa myös lukea hyvin ja välttää ostamasta vaatteita jotka tulee pestä kemiallisesti.

Asiaa verhoista

Verhojen suosio kodeissa on kasvanut. Koska verhojen hankinta saattaa tuntua hintavalta, kannattaa suunnitteluun panostaa. Klassiset ja simppelit helppohoitoiset mallit sopivat monen tyyliseen kotiin ilmeen vanhentumatta. 

Valmis-verhojen ongelmana on usein se, että niiden mitat eivät vastaa kuluttajan toiveita, eivätkä ne siksi sovellu kodin sisustukseen tai mitoitukseen. Silloin vaihtoehdoksi jää vain verhokankaan ostaminen metritavarana kangaskaupasta.

Ennen verhokankaan ostamista tulee kuitenkin mitata huoneen korkeus verhotangon alareunasta lattiaan ja sen jälkeen ottaa yhteyttä ompelijaan, joka voi antaa neuvoja kankaan menekistä verhon ripustuksen ja saumavarat huomioon ottaen. Samalla on huomioitava myös verhojen peittämän aukon leveys ja korkeus sekä verhotangon sijainti.

Muuton yhteydessä on usein myös niin, että olemassa olevat verhot eivät enää sovellukaan uuteen asuntoon, vaan niitä pitää silloin muokata sopiviin mittoihin.

Vaatekaapin sisältö

Vaatteet, jotka eivät enää sovi päälle ja ovat vain kaapin täytteenä, ovat hyödyttömiä. Kannattaa siis valita niistä ’löydöistä’ hyväkuntoiset ja mieleiset ja kysyä ompelijalta kannattaako ja onko mahdollista muodistaa kyseiset vaatteet jälleen sopiviksi käyttöä varten.

Call Now Button